Polní den 2022

Letošní „Polňák“ mi po dlouhé době vyšel pěkně mezi směny. Vyjel jsem na Oldříš už ve čtvrtek abych připravil zázemí. V pátek jsem již vítal kamarády na posekané louce s vychlazeným pivem. Postupně jsme postavili stany a připravili bivaky a lůžka. Páteční společenský večer podpořený pár kusy krkovice a vychlazeným G trochu kazilo krátké ochlazení, mlha a občasný déšť. V sobotu nám počasí přálo a bez potíží jsme postavili antény pro 2m, 70 cm a zkušebně i 6m. 

Postupně jsme odzkoušeli provoz na všech pracovištích a po dlouhé době bylo možné konstatovat, že vleklé potíže se slučovačem pro pásmo 2m Jirka IEC zdárně odstranil. Rovněž na pracovišti pro pásmo 70 cm je vše v pořádku připraveno. Čas do začátku závodu jsme si ukrátili střelbou ze vzduchovky.
Závod na 2m rozjíždí Zdeněk OK1DOY na 70 cm zahajuje OK7JR, postupně sřídají OK1NG, OK1IEC, OK1FPQ sestavu průběžně již tradičně doplňují OK1TDX, OK1HWS, OK7MH a Peter. Honza OK1DPU se z účasti omluvil. QSO v závodě nás na dálku podpořil Petr OK1DUG , Petr OK1DHP  ….  děkujeme.
Podmínky vypadají nadějně. Chodí nádherné signály. Zejména z jihu a západu. Celkem neobvyklé množství Italů odpovídá na naši výzvu. Provoz nijak významně neopadá ani v pokročilou hodinu. Daří se držet celkem slušný bodový průměr i počet QSO. Ovšem vysoké počty QSO protistanic dávají tušit hojnou účast v závodě a obecně zlepšené podmínky a tudíž tuhou bitvu až do konce závodu. Bitvou myšleno i se silným QRM od sousedních OL4N. 
Závěrečná hodina na 2m patří Zdeňkovi OK1DOY. I když už to ke konci přibývalo opravdu pomalu, Zdeňek se s přehledem přehoupl přes hranici 600 QSO.  Otázka je, zda to ve velké konkurenci bude letos stačit na slušné umístění. 
Jak nám to chodilo ?
v pásmu 2m  jsme navázali 602 QSO a získali 198408 bodů. ODX YT5W 879 km
Ze zajímavých QSO 12xPA, 1xLX, 9xON, 7xF, 4xYO, 16xI, 6x YU, 2xSM, 2xG, 1xE7
v pásmu 70cm  jsme navázali 137 QSO a získali 33945 bodů. ODX SM6CEN 754 km

Tento závod jsme si náramně užili, potvrdili jsme si, že je to stále pěkné hobby a především zábava.

na slyšenou příště se těší OL1C.

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Reporty z VKV. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.