Polní den 2021

Letošní polní den byl takový malý restart po COVID obstrukci. Předpovědi byly velmi optimistické jak co se týká počasí tak i podmínek pro vysílání. Vzhledem k tomu, že jsme již všichni naočkováni a někteří COVID i prodělali, vyrazili jsme na Oldříš bez obav, tak jak tomu bývalo v minulosti.

Tentokráte jsme ponechali na pásmo 2m pouze 1 pár našich osvědčených antén. Museli jsme slevit z nároků vzhledem k vychozeným konektorům. O to více času jsme měli na rekonstrukci stožáru č.2 , který využíváme na pásmo 70 cm.

Jako vždy při těchto akcích jsme si našli čas i na něco dobrého k jídlu a pití. Také jsme přivítali nového zájemce o koncesi Martina. Martin sledoval různé druhy provozu a pod vedením Zdeňka OK1DOY navázal své první spojení. My jsme zase obdivovali jeho auto upravené na portable akce a Jirkův KV vertikál vlastní konstrukce.

Závod jsme absolvovali v sestavě OK1IEC, OK1NG, OK1FPQ, OK7JR, OK1DOY za podpory OK1TDX a Martina. Honza OK1DPU se z PD omluvil a těšíme se na něho při dni rekordů. Návštěvou nás potěšil Pavel OK1JAX.

Byl to mazec pánové !!

Chodilo to dobře jak v pásmu 2m tak i na 70 cm.

Na 2m s 2x 10 el. DK7ZB jsme navázali 585 spojení a dosáhli 184010 bodů

ODX G5LK/P z lokátoru JO01QD vzdálenost 866 km.

Na 70 cm s 2x 17 el.  jsme navázali 163 spojení a dosáhli 39752 bodů.

ODX G0VHF/P z lokátoru JO01PUvzdálenost 873 km

Už se těšíme na den rekordů. Na slyšenou v éteru všechny zdraví tým OL1C.

Příspěvek byl publikován v rubrice Reporty z VKV. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.