Den VKV rekordů – IARU Region I. VHF Contest 2020

Letošní den rekordů byl nádherným zážitkem. Přípravám QTH jsme se věnovali již v průběhu prázdnin. Vzhledem k omezeným možnostem cestování někteří obětovali přípravám i část dovolené. Bylo příjemné sejít se na Oldříši o den dříve a posedět s přáteli nad lahví dobrého moku. Také jsme nemohli vynechat již tradiční houbaření spojené s tímto závodem. Zábava kolem příprav a závodu samotného nám umožnila vyčistit si hlavu od starostí spojených s COVIDem.

Stavba antén a příprava zařízení proběhla v sobotu dopoledne.

Výzvou bylo překonání již 10 let starých výsledků dosažených v druhém subregionálu a při Dni rekordů v roce 2010.

Setup 4x 10 el. DK7ZB, Icom IC-9700, PA 1kW. Sestava tentokrát OK1IEC, OK1FPQ, OK1DPU, OK1DOY a OK7JR. Míra OK1NG se obrovsky zasloužil o vylepšení obou našich QTH, bohužel při úpravách rotátoru na KV stanovišti se zranil a do závodu nenastoupil.

QSO mapa

V závodě jsme navázali 676 QSO, dosáhli jsme 210 612 bodů nejdelším spojením byla 850 km vzdálená stanice G3M. Myslím si, že v tomto závodě jsme podali naše maximum a byli jsme zdatnou konkurencí pro multibeaming stanice.

S výzvou jsme se poprali statečně nicméně staré rekordy jsme těsně nepokořili. Kuriozitou tohoto závodu byla stanice LA3NA.  Nebyla ani tak daleko jako by někdo asi očekával.

Míro děkujem! S úsměvem jde všechno líp. Ať se brzy uzdravíš, viru zmar!  Na slyšenou v UHF contestu.

73 Zdeněk OK1DOY a kolektiv.

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Reporty z VKV. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.