IARU Region I. UHF/Microwave Contest 2020

Den rekordů UHF navázal na vydařený závod v září. Předpověď počasí vyšla na sobotu skvěle a tak antény byly na stožáru během chvíle.
Do závodu pak ještě zbývalo dostatek času na sestavení zbytku setupu. Novinkou pro tento závod byl zbrusu nový TCVR IC-9700, který se velmi osvědčil již v zářijovém VHF contestu. Ocenili jsme jeho skvělou odolnost a díky grafice i přehlednost na pásmu bylo přínosem. Závod jsme opět pojali pohodově, nebyli jsme tentokrát kompletní  a tak jsme po 21 hodině jsme opustili Oldříš a odjeli se vyspat do svých domovů. V deníku před odjezdem bylo něco málo přes 100 QSO. Ráno v 8 hodin jsme se na kopec vrátili a pokračovali do konce závodu .
QSO průběžně příbývala, vyšlo i pár pokusů o QSO na 23cm. V deníku ke konci závodu jsme zapsali  konečných 238 QSO za předběžných 57000 bodů což je podobný výsledek jako loni. ODX padl na domluvené QSO   přes chat  – YU1LA 832 km. Podobným způsobem se zadařila i spojení s IZ3NOC/5 ,IU4FNO,IK4WKU ,IK3TPP. Na 23cm jsme se ochotně přelaďovali na požádání protistanic.  Uskutečněno 19 QSO ,které potěšily. S výsledkem celková spokojenost ,uvidíme jestli se protlačíme do TOP 10.
Závod jsme tentokrát odjeli v sestavě OK1DOY, OK1NG,OK1IEC,OK1FPQ. Do konce sezóny zbývá poslední závod A1 Contest na který se všichni těšíme.
73 Zdeněk OK1DOY
Příspěvek byl publikován v rubrice Reporty z VKV. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.