Marconi Memorial VHF Contest 2022

Nad účastí v A1 contestu vždy visí otazníky zda nám počasí dovolí vyjet na kopec a když ano za jakých podmínek pak na kopci přežijeme čas během závodu. Počasí  v Krušných horách už bývá v tomto období mrazivé. Naštěstí máme na Oldříši v naší kamenné trafačce možnost si přitopit a  schovat před případným deštěm. Denní teploty však byly naštěstí přes den ještě podzimní. Noční teploty klesly mírně pod nulu, ale projevilo se to jen lehkou námrazou na našich autech.

Do závodu jsme šli v sestavě OK1DOY, OK1FPQ, OK1NG, OK1IEC. Do závodu jsme tentokrát zvolili QRO setup jen  se dvěma anténami, který jsme schopni ve třech lidech zprovoznit do jedné hodiny. I tentokrát se však nepovedlo vše zprovoznit na první pokus. U jednoho kabelu se objevila závada. Měli jsme však možnost kabel nahradit a celkem rychle vyměnit. I přes malý zádrhel  zbývalo do závodu dostatek času na pár zkušebních QSO.

Závod začal Míra NG. Úvodní nápor  však zbrzdil ne zcela funkční deník N1MM+ do kterého se obtížně zapisovaly přijaté locátory. Bohužel nás deník potrápil po celý závod. Pokud deník nabídnul při zápise call  locátor z nahrané databáze a shodoval se předaným locátorem zápis do deníku proběhl bez problémů. V okamžiku kdy se nabízený locátor  musel přepsat dle skutečnosti nastala při přepisování komplikace. Výsledný zápis locátoru  byl většinou s nějakou chybou či chybějícím znakem. Bohužel jsme nedokázali během závodu přijít na příčinu. Nezbývalo než se s tímto nechtěným jevem poprat  individuálně, dávat si větší pozor na zapisování což trochu narušovalo pohodu při závodění. Do příštího závodu se musíme na tento nežádoucí jev zaměřit.

Nejbližší konkurence zvolila tentokrát kategorii LOW POWER, takže  maximální pohoda, čistý poslech během celého závodu  a taky větší možnosti směrování od nás na východ a jihovýchod. Možná i díky tomu jsme zalogovali nezvykle větší počet QSO do S5(8x), 9A(10x), E7(3x) YU (2x) YO(2x). ODX připadl na YT5W – 879 km. Podmínky během závodu se jevily po celý závod jako průměrné. Výsledný počet QSO – 450. Krásný závod, který jsme si všichni užili. Skvělá tečka za letošními závody na VHF/UHF.

Na slyšenou hlavně ve zdraví v novém roce  2023 se těší team  OL1C.
Příspěvek byl publikován v rubrice Uncategorized. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.