Sezóna 2020

Ahoj Všichni, letos ta sezóna nějak špatně začala, nejdříve ty větry a teď COVID-19. Naše plány se mění jak mávnutím kouzelného proutku. Pandemie nám ukazuje jak se pán tvorstva stává hříčkou přírody.

KV část jsme si tedy moc neužili a VKV asi bude sólovou záležitostí každého z nás. Nejsou to moc pěkné vyhlídky.

Květnový subregionál jsme původně měli odjet z Dánska a všichni jsme se na toto zpestření moc těšili. Bohužel pandemie Covid-19 nám zhatila tuto naší malou expedici. Jen těsně se mi podařilo vystornovat ubytování a získat tak aspoň část nákladů zpět. Lístky na trajekt bohužel nebylo možné proplatit a nabídka jiného termínu by zase nesplnila účel.

Vzhledem k povaze zaměstnání či vysokému věku nebo zdravotnímu stavu toho kterého člena naší party, jsme byli tedy odkázáni na to zůstat v kontaktu pouze přes telefon nebo sociální sítě. Každý se s tím pereme po svém. Někteří ještě aktivně v práci v či na Home Office, někdo maká na zahradě, jiný zase v dílně.

Míra OK1NG připravil nové osazení pro anténu na 7 MHz, zdecimovanou již zmíněnými vichřicemi.

Jirka OK1IEC zapracoval na rotátoru, který byl původně určen na květnový Subregionál a doladil ukazatel azimutu.

Když bylo jasné, že Dánsko definitivně padlo, pustil se do anténího přepínače s pracovním názvem „Hjůstn“, aby usnadnil práci v závodech z našeho KV QTH.

Také získal z VUT Brno potřebná data a vrhnul se na 3D tisk respirátorů. Respirátory potom věnoval lékařům.

Honza OK1DPU brázdí rádiové vlny z bezpečí svého domova. Zdeněk OK1DOY odjel Velikonoční závod, kde podle předběžných výsledků zatím figuruje na 3. pozici.

Láďa OK1FPQ organizuje práce na novém uchycení antény pro 7 MHz. Také jste jej mohli slyšet v II. Subregionálu na SSB což je u něho opravdová vzácnost.  II Subregionál nakonec odjeli Zdeňěk OK1DOY, Míra OK1NG a Láďa OK1FPQ z našeho VKV stanoviště každý sólo v kategorii Single.

Já jsem potřeboval trochu „vypnout“ a tak jsem se s nástupem pěkného počasí vypravil na SOTu Loučná, kde jsem předpokládal minimální výskyt lidí a klid na aktivaci.  Byl jsem překvapen počtem turistů na tomto jinak bohem zapomenutém místě.

Zkuste poznat kdo je kdo.

Viru Zmar !!!

všechny zdraví OL1C

Příspěvek byl publikován v rubrice Klubovna. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.