Zahájení SOTA sezóny 2019

Ahoj všichni, sníh už téměř roztál a slunce se začíná opírat do do strání a kopců. Je čas zahájit SOTA sezonu 2019. Vyrazili jsme s Honzou OK1DPU na nedalekou kótu Hradišťany, která je pod označením SOTA OK/US-019, nachází se v 752 m.n.m, počítá se za 6 bodů do programu SOTA a za 7 bodů do programu GMA a je zároveň i chráněnou oblastí „Hradišťanská louka“ započítanou do programu World Wide Flora & Fauna s označením OKFF-0531.
Jako výchozí bod pro naši výpravu jsme zvolili obec Mukov, která je cca 3km vzdálená od našeho cíle. Trasa vede většinou po nezpevněné lesní cestě, na celé délce jsme absolvovali převýšení cca 230 m. 
Počasí nám přálo a výlet jsme si patřičně užili. Po zhruba hodinovém pochodu z části na ledu nebo ve sněhu a zčásti v blátě přicházíme na sluncem vysušenou Hradišťanskou louku a vybalujeme svá zařízení a připravujeme stanoviště. 
Honza OK1DPU zahájil provoz jako první a velmi rychle aktivoval SOTU provozem CW v pásmu 14 mhz, já jsem zahájil o něco později a aktivoval jsem jak SOTU tak Floru & Faunu v pásmech 14 a 7 MHz. Z provozu Bylo znát, že i lovci se na sezónu těší, mohli jsme se radovat z déle než hodinu trvajícího pile-upu. Příjemně strávené odpoledne nás motivuje do dalších společných akcí.

Všechny příznivce WWFF, SOTA a GMA zdraví OK1DPU a OK7JR

Příspěvek byl publikován v rubrice Adventure Radio. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.