Den rekordů 2024

Den rekordů 2024 jsem pojal jako relaxační prodloužený víkend. Vozík plný nezbytných věcí jsme u Jirky OK1IEC spolu s OK1DOY a OK1FPQ připravili již ve středu večer.

Díky příznivým okolnostem jsem vyrazil na kopec ve čtvrtek dopoledne. Odpoledne přijel také Kryštof OK1DHL. Společnými silami jsme připravili zázemí pro nastávající akci.

V pátek postupně dorazili OK1FPQ, OK8NA, OK1DOY, OK1TDX, OK1HWS. OK1NG  Honza OK1DPU s kytarou a host OK8SEG (US2IPQ) Dr. Sergii Chertopalov.

Míra  spolu s Kryštofem dokončili práci na vstupních dveřích.

Láďa s Kryštofem připravili anténu zapůjčenou od OK1HWS pro Petera OK8NA. Peter na ní odjel SSB Ligu

Zbylo ještě  dost času k výrobě variabilní portable antény na cestu do Lotyšska, kterou Sergii OK8SEG otestoval několika QSO. Můžeme se těšit na Láďu a Pétera z další pěkné destinace.

V plánu byla také podzimní smaženice, bohužel počasí houbám nepřálo a tak jsme si místo toho pochutnali na již tradičním guláši v podání  Petera OK8NA, Ládi OK1FPQ.

V sobotu došlo na stavění antény. Tentokrát jsme nic neponechali náhodě a při stavbě stožáru jsme pečlivě proměřovali antény kus po kuse. Díky tomu se nám podařilo nalézt závadu na jednom z konektorů. Po odstranění závady jsme dostavěli stožár a s dostatečnou časovou rezervou prověřili celou sestavu zatíženou plným výkonem. PSV bylo takřka ideální.

Závod zahájil OK1DOY. Rozjezd vypadal celkem slibně za první hodinu se mu podařilo nasbírat 86 QSO dále jsme se vystřídali po hodině OK1NG, OK7JR, OK1FPQ, OK1TDX, OK8NA. V závěru závodu se zapojil i Jirka OK1IEC, který dorazil po operaci.

Chodilo to pěkně téměř ze všech směrů a podařilo se mnoho krásných QSO. ODX  – G4ODA v tomto závodě ukořistil Luděk OK1 TDX.

Letos to do první desítky nevyšlo, dokázali jsme navázat celkem 621 QSO. Za sebe hodnotím velmi kladně vyšší počet operátorů, který  umožnil komfortní interval mezi střídáním.  Večerní hoďka od které jsem si sliboval nejvíce, byla pro mne zklamáním, na výzvu mi nepřišlo tolik stanic co bych očekával, pásmo bylo dost zarušené. V noci jsem proladil pásmo a  našel pár nových stanic, nejlepší ovšem byla neděle dopoledne. Podařilo se mi nasbírat G ve vzdálenosti přes 900 km a také něco z I, F . Závod jsem si užil, dolů pod kopec jsem se vracel  příjemně unavený a  šťastný.

Na slyšenou v říjnu se těší OK7JR a kolektiv OL1C

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Reporty z VKV. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.